Szkolenia dla branży spożywczej

| Pasteryzacja i sterylizacja żywności | Walidacja czyszczenia alergenów | Hygienic Design | Filtracja powietrza w obszarach produkcyjnych | Procesy uzdatniania wody | Jakość pary | Kultura bezpieczeństwa żywności | szkolenia HACCP | Szkolenia żywność | Szkolenia zarządzanie bezpieczeństwem żywności | Szkolenia dla zespołów HACCP | Szkolenia branża spożywcza |

Szkolenia dla branży spożywczej adresowane do kierowników działów produkcji, inżynierów procesu, technologów żywności, specjalistów ds zarządzania bezpieczeństwem żywności, to obecnie nie tylko ogólne szkolenia omawiające wymagania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności IFS Food, czy BRC Food, ale specjalistyczne szkolenia dla przemysłu spożywczego ukierunkowane na omówienie w jaki sposób od strony inżynieryjnej, organizacyjnej i systemowej, zapewnić odpowiedni poziom higieny produkcji (hygienic design, walidacja czyszczenia alergenów), jakość mediów (jakość wody i powietrza w produkcji żywności, czystość sprężonego powietrza), zmierzyć i poprawić kulturę bezpieczeństwa żywności. Szkolenia dla przemysłu spożywczego, ze względu na zróżnicowaną strukturę przedsiębiorstw produkujących żywność, zazwyczaj powinny dotykać aspektów jakościowych, jak i inżynieryjnych. Typowe szkolenia jakościowe (szkolenia HACCP, szkolenia zarządzanie bezpieczeństwem żywności) "nie trafiają" dobrze do pracowników działów technicznych, z kolei szkolenia dla działów technicznych niekoniecznie odpowiadają potrzebom i zainteresowaniom pracowników, dla których bardziej odpowiednie byłyby szkolenia dla technologów żywności. Dlaczego i w jaki sposób szkoli się branża spożywcza w Polsce? Zakłady produkcyjne branży spożywczej muszą zapewnić, że wszyscy pracownicy wykonujący prace mające wpływ na bezpieczeństwo, zgodność z prawem i jakość produktu, posiadają niezbędne do danej pracy kompetencje. Ogólne szkolenia HACCP ukierunkowane na omówienie podstaw GMP/ GHP/ HACCP, czy też interpretacji wymagań standardu BRC/ IFS/ FSSC 22000, sprawdzają się przedsiębiorstwach, które przygotowują się do certyfikacji systemu zarządzania jakością lub też posiadają certyfikat od krótkiego czasu. Kilkuletnia praca w zakładzie branży spożywczej z certyfikowanym systemem jakości, pojawiające się reklamacje lub incydenty jakościowe, nierzadko ujawniają potrzebę zmierzenia się z wąskimi i specjalistycznymi zagadnieniami dotyczącymi produkcji żywności, ujawniają potrzebę zapewnienia wysokiej jakości szkoleń zarówno dla kadry zarządzającej, jak i kadry technicznej, inżynierów, pracowników działów inwestycji, profesjonalnych szkoleń dla zespołów HACCP. Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA wychodzi naprzeciw oczekiwaniom szkoleniowym współczesnych zakładów produkujących żywność - oferujemy specjalistyczne szkolenia dla branży spożywczej o tematyce inżynieryjno-jakościowej (seria szkoleń hygienic design), jak i procesowej (pasteryzacja żywności, sterylizacja żywności).

 

Szkolenia dla branży spożywczej

Pomiar chropowatości powierzchni Ra/Rz

Pomiar chropowatości powierzchni Ra/Rz
Pomiar chropowatości powierzchni Ra/Rz


Forma świadczenia usługi:  POMIAR W LABORATORIUM LUB NA MIEJSCU U KLIENTA

Cena brutto: 369,00 zł (netto: 300,00 zł )
szt

Ocena higieniczna linii produkcyjnej

Ocena higieniczna linii produkcyjnej
Ocena higieniczna linii produkcyjnej


Forma świadczenia usługi:  INSPEKCJA INSTALACJI NA MIEJSCU U KLIENTA

Cena brutto: 5 166,00 zł (netto: 4 200,00 zł )

Analiza wskaźnikowa procesów produkcyjnych

Analiza wskaźnikowa procesów produkcyjnych
Analiza wskaźnikowa procesów produkcyjnych

Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE

Cena brutto: 6 150,00 zł (netto: 5 000,00 zł )

Planowanie operacyjne w produkcji

Planowanie operacyjne w produkcji
Planowanie operacyjne w produkcji

Forma szkolenia: NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE

Cena brutto: 7 380,00 zł (netto: 6 000,00 zł )

Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu

Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu
Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu

Forma szkolenia:  NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE

Cena brutto: 9 840,00 zł (netto: 8 000,00 zł )

Warsztaty: Hygienic Design Practitioner - Wspólna ocena higieniczna wybranych linii produkcyjnych klienta

Warsztaty: Hygienic Design Practitioner -  Wspólna ocena higieniczna wybranych linii produkcyjnych klienta
Warsztaty: Hygienic Design Practitioner - Wspólna ocena higieniczna wybranych linii produkcyjnych klienta

Forma:         WARSZTATY W OBSZARZE PRODUKCYJNYM
Dostępność:  WYŁĄCZNIE DLA ZESPOŁÓW PRZESZKOLONYCH W ZAKRESIE "HYGIENIC DESIGN CZ.1"

Cena brutto: 10 947,00 zł (netto: 8 900,00 zł )

Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych

Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych
Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych

Forma szkolenia:  NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub OTWARTE

Cena brutto: 10 947,00 zł (netto: 8 900,00 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl