Kontakt z nami

Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA
ul. Jeżycka 44a/5, 60-865 Poznań
(61) 624 27 22  lub  530 309 030
 info@bnt-sigma.pl

NOWA FORMA SZKOLEŃ !

Szkolenia zdalne na zamówienie


SZKOLENIA "ZDALNE NA ZAMÓWIENIE"

Przez Internet  | Tylko dla Państwa firmy  |
Już od 1 uczestnika  |  Pewny termin  |

więcej informacji...

Szkolenia IFS Food Standard

| IFS Food | Szkolenia IFS |

Szkolenia IFS Food oferowane przez BNT SIGMA koncentrują się na omówieniu sposobu w jaki zakład produkujący żywność może spełnić wymagania techniczne i procesowe wskazane w standardzie IFS Food. Proponowane szkolenia dla zakładów spożywczych przygotowujących się do wdrożenia już posiadających już certyfikat IFS Food dotykają następujących obszarów: czyszczenie i higiena procesu produkcyjnego (walidacja czyszczenia, walidacja czyszczenia alergenów, minimalizowanie ryzyka zanieczyszczenia krzyżowego alergenami, hygienic design), jakość mediów (woda, para, sprężone powietrze), klasa czystości pyłowej powietrza na hali produkcyjnej, pasteryzacja żywności, sterylizacja żywności, kultura bezpieczeństwa żywności w ujęciu standardu IFS Food. Realizując powyższe szkolenia, przedsiębiorstwo branży spożywczej jest lepiej przygotowane do poprawnego wdrożenia wymagań IFS Food i zminimalizowane jest ryzyko otrzymania podczas auditu niezgodności KO. Niezgodności KO w IFS Food najczęściej odnotowuje się właśnie w obszarach: monitoring CCP, przestrzeganie receptur, identyfikowalność, działania korygujące. Szkolenia IFS nie powinny w ocenie wielu ekspertów skupiać się wyłącznie na omówieniu wymagań standardu. Szkolenia z zakresu IFS powinny w szczególności dotyczyć tematyki najszerzej podjętej w standardzie IFS – „Proces produkcji”. Proces produkcji to najobszerniejszy rozdział normy IFS odnoszący się do wymagań higieniczno-sanitarnych dla pomieszczeń produkcyjnych, nadzorowania alergenów i GMO.

 

Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych

Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych
Hygienic Design cz.2 – Media oraz systemy pomocnicze w higienicznych procesach produkcyjnych

Forma szkolenia:  NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE lub OTWARTE

Cena brutto: 10 947,00 zł (netto: 8 900,00 zł )

Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu

Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu
Szkolenie: Pasteryzacja i sterylizacja wyrobów spożywczych w opakowaniu

Forma szkolenia:  NA MIEJSCU W PAŃSTWA FIRMIE

Cena brutto: 9 840,00 zł (netto: 8 000,00 zł )
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl