Kontakt z nami

Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA
ul. Jeżycka 44a/5, 60-865 Poznań
(61) 624 27 22   info@bnt-sigma.pl

Alergeny w żywności cz.1 – Zapobieganie skażeniom krzyżowym, badanie czystości linii i wyrobów gotowych

Dostępność usługi: Określ: formę, termin, opcję VAT szkolenia
Czas realizacji usługi: Szkolenie 1-dniowe
Cena brutto: 4 182,00 zł 4182.00
Cena netto: 3 400,00 zł
ilość os./szt.
* - Pole wymagane
Ocena: 4.85714

Szczegółowy opis

Szkolenie "Alergeny w żywności cz.1 - Zapobieganie skażeniom krzyżowym, badanie czystości linii i wyrobów gotowych"


Szkolenie "Alergeny w żywności cz.1" omawia specyfikę zagrożenia alergenami i przedstawia kroki jakie powinien podjąć producent żywności, aby zredukować ryzyko przenoszenia alergenów do wyrobów, które nie zawierają ich w swoim składzie recepturowym. Szkolenie wprowadza uczestników szkolenia w zagadnienie walidacji procesów czyszczenia, jako możliwego sposobu na ograniczenie konieczności nadmiernego, prewencyjnego znakowania wyrobu alergenami pokarmowymi.

Uczestnicy szkolenia dowiedzą się co robić, aby zmniejszyć ryzyko zanieczyszczenia krzyżowego alergenami; w jaki sposób oszacować ilość alergenu przenoszonego do kolejno produkowanego wyrobu; w jaki sposób wykazać, że poziom skażenia jest bezpieczny i nie jest konieczne umieszczanie na opakowaniu ostrzegawczego znakowania alergenem.

Szkolenie jest adresowane do: technologów i liderów obszarów produkcyjnych, pracowników działów zapewnienia jakości.




PROGRAM SZKOLENIA

1. Alergeny, jako zagrożenie bezpieczeństwa żywności

  • Dane epidemiologiczne, poziomy alergenów przy których często wywoływane są reakcje alergiczne,
  • Obowiązkowa lista alergenów wg. Rozporządzenia (UE) 1169/2011,
  • Popularne alergeny pokarmowe - charakterystyka, siła wywoływanej reakcji.

2. Metody zapobiegania skażeniom krzyżowym alergenami w procesie produkcyjnym

  • Rozdział "w miejscu" i "w czasie",
  • Planowanie produkcji,
  • Zarządzanie zmianą (zmiany dostawców surowców, zarządzanie próbami technologicznymi itp.).

3. Wprowadzenie do walidacji czyszczenia alergenów

  • Etapy walidacji,
  • Wybór produktu i parametrów procesowych,
  • Wybór obiektu do badań (wymazy, woda, produkt),
  • Wyznaczanie wielkości skażenia (ang. carry-over) dla danej metody czyszczenia,
  • Metody analityczne (ELISA, PCR rt-PCR), kryteria akceptacji, ograniczenia metod analitycznych.

  



DOSTĘPNE FORMY SZKOLENIA

 


SZKOLENIE ZAMKNIĘTE

Na miejscu w Państwa firmie


Szkolenie zamknięte to:

  • Najdogodniejsza opcja dla omówienia zagadnień najbardziej interesujących pracowników Państwa firmy
  • Optymalne kosztowo rozwiązanie dla przeszkolenia większej grupy osób
  • Wiele dostępnych terminów, brak ryzyka odwołania szkolenia

Cena szkolenia:

3.400 PLN netto dla grupy 1-10 osób 
3.900 PLN netto dla grupy 11-20 osób


Rezerwacja terminu:

Skorzystaj z opcji "ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE" w górnej części strony


 

 

TERMINY SZKOLEŃ 2019

Interesuje Cię realizacja szkolenia zamkniętego w terminie innym niż wskazane poniżej? Napisz do nas na adres: info@bnt-sigma.pl i zaproponuj kilka terminów
- postaramy się zmienić nasze plany, aby wyjść naprzeciw Twoim oczekiwaniom.

 


 
 

TEMAT SZKOLENIA

 

TERMIN SZKOLENIA

 

LOKALIZACJA SZKOLENIA


 
 

Alergeny w żywności cz.1

  27 listopad 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  20 listopad 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  30 listopad 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  7 grudzień 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  11 grudzień 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  12 grudzień 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  14 grudzień 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  19 grudzień 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1

  20 grudzień 2019  

Twoja firma

Alergeny w żywności cz.1   15 styczeń 2020   Twoja firma
Alergeny w żywności cz.1   16 styczeń 2020   Twoja firma
Alergeny w żywności cz.1   17 styczeń 2020   Twoja firma
Alergeny w żywności cz.1   24 styczeń 2020   Twoja firma
Alergeny w żywności cz.1   29 styczeń 2020   Twoja firma

 
 

 



OFERTA SZKOLENIA DO POBRANIA

Kliknij zdjęcie poniżej, aby pobrać dokument pdf:

Kliknij, aby pobrać program szkolenia WALIDACJA CZYSZCZENIA ALERGENÓW

 



NIEODPŁATNE WEBINARIA. ZADAJ PYTANIE.

POZNAJ PERSPEKTYWĘ PRACOWNIKÓW

INNYCH FIRM.

 

 

 

Warunki świadczenia usługi

Cena szkolenia obejmuje (szkolenie tradycyjne) Uczestnictwo w szkoleniu, drukowane materiały szkoleniowe, obiad, przerwy kawowe, zaświadczenie uczestnictwa w szkoleniu.
Cena szkolenia obejmuje (wideokonferencja HD) Uczestnictwo w szkoleniu, drukowane materiały szkoleniowe, zaświadczenie uczestnictwa w szkoleniu.
Cena szkolenia nie obejmuje Zakwaterowania (osoby zainteresowane zakwaterowaniem proszone są o bezpośredni kontakt z wybranym przez siebie hotelem; Biuro Naukowo-Techniczne SIGMA nie rezerwuje noclegów).
Zgłoszenie uczestnictwa w szkoleniu Na podstawie wypełnionego elektronicznie "FORMULARZA ZGŁOSZENIOWEGO" (patrz wyżej).
Rezygnacja z uczestnictwa w szkoleniu Prosimy o niezwłoczny kontakt telefoniczny lub e-mail.
Płatność za szkolenie Na podstawie faktury VAT wystawionej po szkoleniu (30-dniowy termin płatności).
BONUS dla uczestnika szkolenia Usługa "Zadaj pytanie ekspertowi" - prawo do nieodpłatnych konsultacji drogą e-mail przez rok od daty uczestnictwa w szkoleniu.

Inne (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl